Världsbäst!

Igår träffade jag Chiara i Mandurah Foreshore, vi gick runt lite för att sedan sätta oss på en av bryggorna och ha lite behövligt tjejsnack!
 
Vad som också hände igår var att min kära bror, som tar studenten i år, att ha sin bal!! Och ni kan ju bara gissa att jag är besviken för att jag inte kunde vara där.. Martin var stilig som alltid och tjejen var också jättefin :)
Hoppas alla hade en superbra bal! <3
 
 

Utgåååång!

Så i fredags var det äntligen dags för utgång igen! Jag hämtade upp en engelsk au pair som heter Mia och bor i Halls Head, vilket inte alls är långt härifrån, yaay! Vi åkte till Brighton där vi hade middagsdejt, delade en pizza och en flaska vin (jag drack bara ett glas, damn you lightweight). Vi skulle senare under kvällen möta Chiara, och för en gångs skull slutade hon jobbet lite tidigare så att vi kunde dra till Murphy's. Inne på Murphy's underhöll vi oss själva med att ta kort med random människor, så mycket roligare än vad man kan tro!
 
 Mia, jag och Chiara
 
Vid 11-tiden skulle vi gå till Players bar, men Mia mådde inte så bra så hon åkte hem. Efter det var det bara jag och Chiara, men vi hade en awesome kväll i vilket fall! Det enda som ine var awesome var mina skor, eller rättare sagt att jag inte drack.. alkohol är ett måste för att använda dom.. tror jag klämde en nerv dessutom, kan inte känna 2 av mina tår -.-
Jag och Chiara träffade två killkompisar, så trevliga och både från NZ! Mhmmmmmm accenten är underbar!
 
Innan jag åkte hemifrån, jag visade upp mig för pojkarna och Kael sa "Ohoooh you look sexyyy" ahahaha
 
 
The killer heels...

WHATEVERBLOGG

Jag känner att det här med blogginlägg börjar se tomt ut och mitt gamla ”eeh-whatever-jag-orkar-inte-blogga” börjar komma ikapp mig igen ;) 9 Maj Jag släppte av Chiara på jobbet och körde sedan hem för att fixa mig iordning. Kl 23 hämtade jag upp henne efter jobbet och vi taggade utgåååång! På parkeringen när Chiara skulle röka så började det plötsligt regna och vi båda dök in i bilen. Chiara fick panik för att hon inte ville röka i bilen, slängde ut cigaretten, som inte blev så slängd utan snarare droppad på rutan utanför så Chiara kunde se hela hennes näst intill orökta cigarett bli förstörd av regnet. Jag kan bara hoppas på att ni tycker det låter lika roligt som jag tyckte det var. Jag skrattade så jag GRÄT! Underbart! :D Vi hade i alla fall en toppenkväll och jag tror aldrig jag har släppt loss och dansat så awesome förut!
12 Maj Jag och ett par tjejer från au pair gruppen på FB hade bestämmt att vi skulle åka till Kings Park i Perth! Jag kan inte fatta att jag inte har vart där förut, sååååå fint! Vi gick runt i parken och försöka hitta resten av tjejerna som vi pratat med om att mötas upp. Efter många om och men var vi cirkus 10 pers = tjejsnack och jobbiga au pair barn!
17 Maj Jag och Chiara åkte till Perth för att kollalite i affärer och ha en mysdag. Det slutade med att vi tog KATT bussen till Harbour Town för att spana in shoppingcentret! Så många affärer och jag var så glad att jag hade fått min lön! Jag hittade 2 fräscha brallor och en fingertoppring, så häftig!
18 Maj Bara för att Harbour Town är så stort och jag var säker på att jag kunde hitta fler saker, he he.. Jag och Sara hade i vilket fall bestämt att mötas upp och vi gick runt lite i affärerna utanför Perth Underground. Sedan tog vi KATT bussen (bara för att Sara älskar KATT bussar!) till Harbour Town. Sara drog med mig till en affär där hon hittat en jättesöt topp! Den enda toppen som var i rätt storlek var i ful orange färg... typiskt! Men jag hittade min nya partyklänning (och ja! Den passar mina Lady Gaga heels!!) Jag köpte även lite baströjor som min kära mor lärt mig under min uppväxt att det måste man ju ha.
22 Maj Jag och Chiara gick runt i Mandurah foreshore, kollade och chillade. Vi hittade en stor pelikan som blev matad av en kvinna vid ett bord.. vi bestämde oss för att ta en bild med den och när det var min tur kände jag att vi borde skynda oss innan monsterpelikanen började äta folk runt omkring!! Den bet kvinnan i fingret, hon skrek och sprang runt. Jag skrattade inte (heeeh..)!
Annars har allt börjat kännas som vardag.. jag jobbar måndagar, tisdagar och torsdagar, min chef är en b-i-t-c-h och gay killen är toppen! Men jag trivs faktiskt och det gör ju inte grejen sämre när det finns en supersöt kille i affären bredvid, hihi :) Jag har ju börjat vara duktig med att cykla till jobbet och så blir jag sjuk?! Jag är inte helt sjuk men är på G, så jag har åter igen gjort vad min mor har lärt mig, ÄT VITAMINER! Efter x antal vitaminer, rensande tablett och extra sovmorgon <3 så känner jag mig faktiskt bättre! Ska trotsa min förkylning imorn och gå ut, hoppashoppas!

May. 05, 2013

Jag och Chiara åkte till Mandurah centrum i torsdags för att köpa träningskläder till mig. Jag hittade inget som matchade min plånbok, så jag unnade mig istället en ring och ett halsband. Senare på kvällen såg jag ett likadant halsband på en reklam, första gången jag redan har nåt som senare syns på tv!! :)
Igår skulle jag och Chiara åka till Rockingham och sedan Fremantle, men Chiara var för bakis för att göra både och. Tur var väl det, för det x antal timmar för oss att ta oss igenom hela centret. Jag hittade ett par "latex"leggins och en supertuff topp!Toppen invigde jag idag på min och Chiara's sleep over date, haha. Pizza, tiramisu och vin ;) Jag kmr dessutom väldigt bra överens med deras underbara hund! :)

Vi överlevde Exmouth!

Okej, så resan till Exmouth tog cirkus 17h. Vi stannade en natt i Carnarvon och körde dom sista timmarna genom ingenmansland. Ja ni hörde rätt – ingenmansland! Timme efter timme efter timme och man ser inget annat än termitnesten och buskar..

 

Dom första dagarna gjorde vi inte så mycket alls, vi chillade och försökte överleva i hettan och det kvalmiga vädret. En familj som Sarah och Gary har kännt länge var där den första veckan när vi kom dit, deras barn, Logan och Indiana, är lika gamla som Rusty och Kael. Vi åkte till några olika stränder, bl.a. Turqouise bay, för att snorkla och bada tillsammans med dom.

På tisdagen 16 april var det dags för min Whale shark diving tour! Det gjorde ont i min plånbok men var såå värt det!! Vi var 20 personer på båten och vi fick alla en dykdräkt, snorkelset och simfötter. Vi började med att snorkla vid en stor bomie för att sedan åka vidare utanför det stora revet, där vi hoppades på att få se valhajar. Efter bara 20 min och innan vi hunnit ha en genomgång om valhajar och deras beteende, hade planet ovenför oss sett en valhaj nära oss! Det blev ett väldans ståhej när alla skulla göra sig redo och det enda vi visste var att vi skulle försöka simma efter varran så alla skulle få en glimt. Smart som jag är gjorde jag mig i ordning och var den första i vattnet efter guiden (man kan aldrig lita på att alla gör vad som är sagt!) När jag simmade längsmed den 3 meter långa hajen bestämde den sig helt plötsligt för att byta riktning – MOT MIG! Guiden hade tydligt talat om vad man skulle göra om det hände, IRL däremot var det inte så lätt som dom fick det att låta. Jag hängde i vattnet, försökte desperat komma ur vägen från valhajen så den inte skulle bli rädd, men jag kom ingenstans! Guidetjejen fick bokstavligt talat dra mig ur vägen, haha! Det var sjukt häftigt dock och att se en valhaj framifrån på så nära håll var bara åååååh! Det var samma grej varje gång, alla gjorde sig i ordning och jag var först i. Vi så tre valhajar den minsta var tre meter och den längsta 5 meter och alla var väldigt snabba! Innan en av dykningarna såg vi en seasnake, dom är väldigt giftiga. Den ringlade runt och såg inte det minsta besvärad ut att alla stirrade. Vi var även glada att få se en dugong, the cow of the sea, på cirkus 20 meters avstånd.

 

Dagen efter åkte vi ut med båten för att fiska på andra sidan revet, jag måste säga att vår båt känns väldigt liten när det är så djupt.... Gary fångade en stor travalli fisk, dom går inte att äta så vi slängde tillbaka den. Vi började tro att fisken inte överlevt när det helt plötsligt dök upp 5 stora hajar och åt upp den flytande fisken... eeeerh... Jag var sååå glad att jag inte sett hajarna innan min valhaj tur! När vi sedan åkte in för att snorkla såg vi en betydligt mindre revhaj som vi istället följde efter (antar att min fiskskräck är över?) Dessutom såg jag en fisk (Pufferfish) som såg ut precis som min baby Gustav - platt fejs – och när jag simmade efter den simmade den lugnt ner i en håla, väntade en sekund och simmade sedan ut för att hitta nästa håla. Detta höll på i cirkus 10 min (jag var helt betagen av denna knäppa men supergulliga fisk), kändes precis som när jag lekte kurragömma med Gustis :)

Vi har flera kvällar varit ute för att hitta bete till Gary, Ocyhunting och Chostcrabbing! Men första gången är ju alltid lite extra speciell och jag kände mig riktigt tuff när jag hittat OCH fångat min första bläckfisk! Jag sprang tydligen väldigt roligt och skrek (pyttelite) när jag skyndade mot Gary med min fångst, Sarah sa att hon önskar hon fått en bild på det hela... Sen skulle vi fånga chostcrabs, dom gräver ned sig i sanden under dagen och kommer fram till kvällen. Chostcrabs har väldigt långa ben och springer sjukt snabbt över sanden. Jag önskar jag filmat när pojkarna desperat springer efter dom och slänger sig över en krabba och inser att dom inte fångat den, haha. Samma kväll fiskade Gary och han fick en stor fisk på kroken, en haj! Vi tog in den till stranden enbart för att kolla på den, självklart ville alla ta på den!

 

En blåsig dag tog vi tillfället i akt för att undersöka resten av Exmouth och The Ningaloo National Park. Vi hittade en hel del fina stränder och Gary fick övat sina skills med 4 hjuls drift i sand. ”If you see this kind of road you have to be prepared for boggle and KANGARU!” Är man i Australien ska man alltid vara beredd på att en kängru eller fem kan hoppa ut ur en buske framför bilen.. Efter kängrutraumat och massa bad åkte vi tillbaka en bit och stannade vid Yardie Creek. Stigen upp började som en grusad gång och efter x antal 100 meter med infoskyltar tog gången slut. Vi fick istället börja en ”bergsvandring” med fliflop! Jag kan ju säga såhär, flipflop är inte det ultimata skovalet om man ska klättra upp eller ner för höga klippor, det var vi alla överens om.. Riktigt fin utsikt var det dock och jag fick tagit en hel del fina bilder. På vägen tillbaka hittade vi en liten klippa varifrån man kunde hoppa i vattnet, jag var dock lite ängslig eftersom vi sekunden före hade sett en stingrocka på samma plats. Vem vet vad mer lurade i det mörka vattnet?! Exmouth’s version av Loch Ness odjuret? Jag måste erkänna, detta är första gången jag verkligen har slitit ut ett par flipflop och dom är ack så sköna. Och jag är till och med okej med dom som skoval, till jeans och sånt menar jag.. helt sick asså ;)

 

En av dom sista dagarna när vi var ute med båen och hade snorklat ett tag, vi åkte bara runt för att hitta ett bra fiskställe för Gary. Helt plötsligt ser vi nåt i vattnet, en rocka? En sköldpadda? Nej, en dugong! Skynda skynda på med snorkelsettet och hoppa i vattnet! Vi hade tur och kunde simma ikapp den, dom ser verkligen ut som kor. Dagen efter när vi var ute med båten igen hände samma sak. Vi försökte vara lite mer diskreta och glida i vattnet för att inte skrämma den. Vi simmade ikapp den och Kael tog på den, jag skyndade mig ikapp och tog tag i bakfenan, så hal! Den tyckte nog inte om det, så den simmade lite snabbare, he he.

Diving with hale sharks – check!
Australian bushwalk in thongs – check!
Petting a shark – check!
Touching a dugong – check!

 
 
Our family + the friends