Ägg- och delfinjakt

Denna veckan har jag hunnit komma igång med nya jobbet, köra vilse i Falcon, hitta nya ställen i Falcon, vara på en megamysig picnic med vänner till min värdfamilj. Slutar inte förvånas av hur trevliga alla är här, till skillnad från osociala Sverige.. (eller är det bara osociala Mark?) Jag har hunnit vara på gymmet flera gånger, min kropp är d ö d!
 
Idag har pojkarna haft äggjakt och jag hittade en stor kanin utanför mitt rum, även gamla barn måste ju få godis av påskharen :) När alla ägg var funna åkte vi till stranden. Jag fick prova på att åka boogieboard (en kort surfbräda som du ligger på), hur roligt som helst! Vet inte hur länge jag var i vattnet, haha.
 
 
Efter stranden åkte vi hem, gjorde oss i ordning och åkte till Gary's mamma och pappa. Ett av deras kompispar från Perth kom dit och vi åkte ut med båten. Efter bara en liten stund såg vi några delfiner som jagade fisk i kanalen, precis bredvid båten! Riktigt tufft att se det på nära håll. När vi väl kommit fram till Dolphin Key, vilket var vårt slutmål, såg i flera delfiner! Dom jagade vågorna efter båten och lekte under fronten! Jag var såklart helt exalterad!
 
 Söta Rusty och Charlise
 
 

Raggisar och jobb!

Igår fick jag ett samtal av en kvinna som frågade ifall jag kunde jobba imorn (dvs idag, tisdag) och självklart sa jag ja! Det fanns bara ett problem.. efter att ha bett henne upprepa namnet på restaurangen 2 ggr, så tyckte jag att jag inte skulle sänka mig själv innan jag ens börjat. Ville därför inte fråga ännu en gång.. Jag hade hört något hon sa, var det låg och vad jag skulle ha på mig. Jag åkte därför in till Falcon extra tidigt idag för att titta på restaurangnamnen ifall jag kände igen något av dom och kanske klädkoden.. Fick en känsla av att det var en av restaurangerna inne i shoppingcentret, så gick därför in dit och där, där inne, ett litet fik där jag hade lämnat mitt CV. Där var restaurangen Happyccinos ( happy cappuccino) inte Happy cheerios som jag hade trodde hon sa ;)
 
Min trial på 1 timme blev istället 1h45min, vilket jag tog positivt eftersom dom inte tvingade mig därifrån ;) När jag var klar sa killen i alla fall att dom skulle kontakta mig om mina timmar, vilket blir ett par i veckan. Det är perfekt! Passar superbra med mina au pair timmar! :) Känns så himla skönt att äntligen veta att jag kommer få in lite extra pengar!
 
Efter min jobbtrial åkte jag och Sarah till gymmet. När hon blev medlem fick hon alternativet att skriva upp någon som kunde få prova träna i 7 dagar. Känns så himla skönt att vara tillbaka på gymmet! Nu ska jag bara hitta den delen i min träningshjärna som kan tänka sig att vara ute och gå....
 
Förra natten blåste det riktigt mycket ute! Jag vaknade mitt i natten och var tvungen att stänga fönstret för jag kunde inte sova.. När jag vaknade på morgonen blåste det fortfarande mycket och regnade.. det har alltså varit kallt hela dagen och när jag satte mig för att läsa lite, blev jag riktigt besviken på mig själv. Jag gick och hämtade mina RAGGSOCKAR! Seriöst?!?! jag kommer från Sverige, jag borde INTE frysa när det är 20 grader... Skäms för mig själv! FY FY FY
 

Back in the skolbänk..

Idag har varit en låååååång dag! Sarah har varit på jobbet och pojkarna har varit hos deras farmor och farfar. Jag tog tillfället i akt och pluggade (faktiskt!!) för mitt RSA (Responsible Service of Alcohol) certifikat. Det tog mig en hel dag och jag är glad att det var lugnt och tyst så jag kunde koncentrera mig! Nu har jag i alla fall mitt certifikat, utskrivet och klart för utlämning. Himla smidigt med onlinekurser ändå, måste jag säga.
 
Om någon undrar nåt om straff och vilka man inte får servera alkohol till i Australien, då är jag personen att fråga.
 
Efter jag blivit klar hade jag tänkt unna mig lite film, men så blev det icke. Kände mig istället rastlös så drog fram damsugare och dammtrasa och gjorde rent badrum, sovrum och tvättstuga! Hittade dessutom lite färdig tvätt som jag hängde ut. Heja mig! Nu är min hjärna helt fried och jag ska försöka göra klart min nya headerbild.
 

Perth Zoo

Idag har jag, Sarah och Rusty varit på Perth Zoo. Vi lämnade Kael hos Aunty Andrea, där han skulle få sin födelsedagspresent. Vi kom till zoo:t kl 11am och åkte inte därifrån förrän 4pm. Vi har gått runt i Australian Bushwalk, Asin Rainforest och African Savannah. Vi har sett allt mellan Quokkas, Cheetahs och Cassowaries. Dock var alla djuren väldigt lata och slöa, så dom låg bara still i skuggan. Dom roligaste djuren var sköldpaddorna, vilket var lite pinsamt ;) Sen var det ju den coola lemuren också; den sprang fram till fönstret, slängde sig på marken och såg superavslappnad ut! Hyenorna var också vakna, en av dom gick fram till avsatsen precis framför staketet (såg ut som att den lätt skulle kunna hoppa över!) och stod där och stirrade på oss. Vi fick dessutom klappa en pytonorm, vilket Rusty inte var alltför exalterad över.. Vilket barn tycker inte det är spännande med ormar liksom? Nepp, han tjatade hela turen genom terrariet att han ville kolla på pingviner (suck..)
 
De djur vi fick mest foton på var nog alla statyer dom satt upp, vilka föreställde olika djur. Självklart(!) skulle Rusty klättra på alla.. PLUS att jag tog flera roliga bilder på blommor och växter, för min kära mors skull.. Australien har fått mig att överge min negativa inställning för växter. Sticklingar och tusen olika chilis nästa? Hoppas inte det! Roligt hade vi i alla fall och med Rusty som förklarade att alla djur var chubby.
 
 
 
 
 

EN HEL MÅNAD!

Igår hade jag varit här i en månad, känns som att jag aldrig varit nån annanstans! Jag stormtrivs och jag ser kängrur överallt :) Jag har till och med börjat känna igen ställen, alltså veta var jag är nånstans och hur man hittar. Det är tack vare att jag har börjat cykla runt till ställen. Det enda som fattas är ett jobb.. har åkt runt med Sarah idag, medan Kael hade Football-träning, och jag ska kolla lite mer imorgon. Hoppas att det rör på sig snart.. 
 
Imorgon är det dags för Rusty's assembly på skolan, det enda vi vet är att dom ska sjunga en sång, typ.. han vill inte berätta! Nu ska jag lägga mig, är helt  u t m a t t a d. 

Crab Fest & St. Patrick's Day

Hela denna helgen har det varit Crab Fest! Det innebär att du äter massa krabbor och har en anledning att festa ;) Jag hämtade Sara på tågstationen och sen åkte vi direkt in till Mandurah foreshore och försökte hitta en parkering.. Det var inte det lättaste kan jag ju tala om.. Dom hade väldigt många olika stånd och massa grejer, jag och Sara tog varsitt spett med frysta jordgubbar doppade i choklad. Vi begav oss mot bmx/skateboardrampen där dom hade uppvisningar, och dessutom skadade det ju inte att spana in alla snygga aussies! Efter några timmar träffade vi min värdfamilj som skulla åka radiobilarna, pojkarna såg ut att ha minst lika roligt som jag och Martin alltid haft när vi varit mindre!
 
Senare på eftermiddagen mötte vi upp min värdfamilj + släkt för att äta på restaurang, Han's (det är samma restaurang som jag och Sara åt på i Perth med sin extremt starka Satay!!). Vi tog inte den rätten igen...
 
Efter restaurangen letade vi upp Ida, gjorde oss i ordning inför kvällen och köpte vin. Sedan begav vi oss till Murphy's! Och när vi äntligen gått in, så var det bara 40-50åringar där... wow liksom..vi beställde drinkar, drog i en snygg killes lösskägg och bestämde oss för att gå till M on the point istället.. Där mötte vi Chiara och hennes kompis Simon(e?). När vi suttit där ett par timmar och tjötat och spanat in någar halvsnygga aussies gick vi alla tillbaka till Murphy's igen. Efter ett tag var det någon som tappade sin St. Patrick's hatt in i vårt bås (faktiskt!) vilken vi fick glädje av istället :D 
 
Dagen efter tog jag och Sara sovmorgon och gick sedan ner till stranden. Jag lyckades bränna mig igen (suck..) men inte på samma ställe och inte lika mycket denna gången. Senare under dagen fick jag agera fotograf när Gary busade med pojkarna i poolen :)
 
 
 
 
 
 

UppdateringeN

Ja ja, jag vet jag har varit dålig på att uppdatera den senaste tiden.. Men veckorna går så snabbt och dagarna bara flyger förbi! Jag går upp supertidigt, gör massa grejer under dagarna och när jag väl har en ledig stund på kvällen är jag helt utmattad, haha.
 
Den senaste veckan har jag i alla fall hunnit hälsa på hemma hos Gary's föräldrar, dom bor precis bredvid kanalen! Jättefint och pojkarna älskar det. Längsmed deras båtbrygga har du slängt i några krabbkorgar som är extra roligt. Krabborna här har en häftig blå färg.
 
Chiara och jag gick runt i Mandurah foreshore där dom hade massa tält, lekställen och kamelridning. Vi hittade några uppstälda ramar som man kan ta kort i, vi bestämde oss för att vara turistiga! Vi köpte även varsin Subwaymacka och satte oss vid stranden och åt :)
 
I onsdags mötte jag upp en svensk tjej, Sara, som bor lite närmare Perth. Vi shoppade såklart och sen åkte vi till Cottesloe beach, jättefint! Men dom hade satt upp nån konstig konstsak, ett enormt skelett på en stege med en trollstav (?) i handen. Typ en död Harry Potter.. Fanns en massa andra roliga konstverk också. Vattnet var iaf riktigt klart och hur varmt och härligt som helst! Fanns en hel del fina killar att kolla på också, fler än det finns i Mandurah.. Vi köpte varsin frozen yoghurt, supergott! Och satte oss på gräset och bara njöt, tills vi hörde ett sjukt irriterande ljud... Det visade sig vara papegojor som tyckte det va roligt att bara skriiiiiiiiiika hela tiiiiiiiiiiiden.... När vi kommit tillbaka till Perth centrum hittade vi till ett kinamatställe och beställde varsin rätt Satay (jordnötsmörsås!). Vi kom fram till att ingen av oss visste om maten var god, för såsen var så sjukt stark att munnen bokstavligt talat domnade... Just ja, inne i Perth finns det CATbussar som man bara får åka med om man har en katt med sig! Eller hur var det Sara? ;)
 
Igår, torsdag, regnade det HELA dagen! Jag har inget emot regnet här, men lite segt när det regnar non-stop.. Som tur är så har jag min bok som jag kunde njuta av under taket i alfrescon och lukten av regn. MYS! Senare på kvällen när der var dags för pojkarna att lägga sig, satt vi ett tag i Kael's rum och lyssnade på åskan samtidigt som vi såg blixtarna.
 
Idag hade jag planerat att städa hela dagen, istället berättade Sarah att hon och Gary skulle in till Rockingham och köpa skor och sen äta middag med Sarah's släkt. Jag som behövde ett extra par shorts till Exmouth om en dryg månad, bestämde mig för att åka med. Jag hittade shortsen! Sen mötte vi upp hela tjocka släkten på en liten pub/restaurang och åt massa god mat, sjöng för födelsedagsbarnet (60 år) och åt tårta,mums!
 

 

Continental Drift

Dom senaste dagarna har varit lugna och jag har mest bara chillat!
I onsdags var jag och Chiara i Mandurah shoppingcentre och jag hittade äntligen en väska! Den passar perfekt till min plånbok och min sunglasses. Jag fick dessutom köpt ett awesome halsband (som jag gjorde sönder och fixade samma dag..) och även, mot min vilja, köpt en keps.. Fick tvinga mig själv att inse att jag helre använder en keps än flagnar i hårbottnen.. yaay.
 
Dagen därefter var jag och Sarah i Miami Shoppingcenter, det är ett lite mindre, som ligger närmare Dawesville. Jag fick kollat lite hur efterfrågan med jobb var och även bestämt mig för att inte köpa ett gymkort (kostar apmycket!)...
 
Bilden visar även mina skor jag köpte för ett tag sen, som folk har velat ha bild på!
 
Igår, fredag, var det year 4 assembly, vilket betyder att det var Kael's klass tur att ha ett uppträdande för släkt och vänner. Dom skulle visa upp en dans från Ice Age 4 - Continental Drift (http://www.youtube.com/watch?v=0BZJ3dyC3MY). Ni anar inte hur många ggr jag har sett den dansen den senaste veckan, Kael ÄLSKAR den! Jätteduktiga var dom, speciellt Kael som verkligen tog ut alla steg (han är inte en blyg kille..)
 
Hittills idag har vi åkt till stranden, åkte hem från stranden och sen busade jag och rusty i poolen i en timme! Tur att jag har två killar att ta hand om, då kan jag verkligen visa min barnsliga sida ;)
 

Perth and Playday!

Lördag
Jag och en svensk tjej, Ida, skulle åka till stranden. Eftersom hon har egen bil skulle hon hämta mig, det gick inte så bra som vi trodde. Hon åkte vilse och när man är van att ha mobilt internet och tillgång till GPS, då är det sjukt svårt att hitta rätt om man inte längre kan använda mobilen till det. Men med lite hjälp av Google maps. sms och mina awesome vägbeskrivningar hittade Ida tillslut hit. Dock lyckades vi tappa bort oss på vägen till Pyramid beach, även om jag varit där typ dagen innan.. suck! MEN det fanns en liten beach path, vilken vi parkerade bredvid och sedan kunde gå år och dar genom sanden för att tillslut hitta till rätt strand. Jag lyckades ju dock bränna mig, värre än nånsin! Därför har jag fått försöka hålla mig undan solen (tro det eller ej, det går faktiskt!).

Söndag
Det var äntligen dags för en tripp till Perth! Jag och en italiensk au pair, Chiara, åkte dit för shopping. Väldigt fin och härlig stad för att vara en "storstad". Sveriges kollektivtrafik kan ta sig i rumpan, Australien har bara haft fungerande kollektivtrafik i några år och dom är i TID! Jag fick i alla fall köpt en ny plånbok ( ja jag köpte en innan jag åkte hit, men Australien har så många mynt och enorma sedlar, så behövde en ny!) och ett par underbara solglasögon :) När vi kommit tillbaka till Mandurah skulle vi vänta på bussen i 40 min, så vi bestämde oss för att gå till shoppingcentret. Dock så gick vi vilse, eller typ.. Vi fick fråga efter vägen och när vi väl kommit fram till shoppingcentret var det bara 5 min kvar innan bussen skulle komma, så det enda vi fick var motion..

 

Måndag
Som sagt, det är svårt men inte omöjligt att hålla sig undan solen. Och eftersom denna dag började med regn, grått, trist och allmänt likt Sverigeväder så gick det ganska lätt att klara sig undan solen. Vi fick spelat dodge, jag vann (såklart) första rundan och vi kollade x antal småserier med Scoby doo.. Sen cyklade vi till en park som ligger i närheten, där vi kunde spela lite basket och även leka lite på lekplatsen :) Senare på eftermiddan åkte vi till Nikki och Conrad, Sarah’s vänner, för middag och trevligt sällskap.

I totally love it here! Och min Australienska accent har dessutom blivit mycket bättre!

 

 
 

The real Australian experience

Jag hängde med Sarah och Gary ut med båten igår. Riktigt härligt! Dock så var vattnet grumligt, så vi såg inget roligare än en manet när vi snorklade.. Men när vi kommit upp i båten igen, såg vi delfiner en bit bort. Kändes overkligt. Gary passade på att dyka efter Crayfish medan vi snorklade. Han fick med sig en hel påse upp, dock så var dom flesta lite för små för att ta med. När vi skulle dra upp båten så fastnade bilen, fick hålla på riktigt länge för att få loss den! Känner att jag är med om "The real Australian experience".
 
Jag har vart jätteduktig på att smörja in mig med solkräm hela tiden medan jag vart här. Men ändå så lyckades jag bränna mig (klarade mig i alla fall i en vecka)..
 
På eftermiddagen när pojkarna kommit hem från skolan, åkte hela familjen till Perth där Gary skulle ut med grabbarna och fira den nya babyn. Sarah, Kael och Rusty skulle passa familjens äldsta barn under tiden. Jag blev därför nominerad som husvakt! Riktigt skönt med en lugn kväll och sovmorgon dessutom! :D