Produktiv och övningskörning!

Hittills denna veckan har jag hunnit vara ute och "övningsköra" med Sarah i vänstertrafik, det gick jättebra. Jag har ju kört i vänstertrafik förut :) Det enda som kändes lite knepigt i början var att cykla.. När man ena gången cyklar på vänster sida av gatan, byter till trottoaren och sen helt plötsligt cyklar man på höger sida av gatan och ser att en bil kmr emot en (en bra bit bort dock..). Lyckat! Nu har det nog fastnat, cyklade inte på fel sida alls idag och jag fixade körningen galant.

Gary och Sarah körde runt mig i Dawesville igår och visade alla restauranger och sånt som jag kan söka jobb på. När jag körde runt idag hittade jag (otroligt nog) till alla restauranger och även några andra ställen. Jag lyckades hitta till shoppingcentret helt på egen hand och fick köpt ett par harlembyxor och en T-shirt :) Jag unnade mig även en liten chokladbit, men den va inte god..

Efter en mycket produktiv förmiddag med träning, jobbsök och shopping, hann jag chilla lite med The Big Bang Theory <3 Efter en stund kommer Rusty springandes och undrar om jag vill med till Pyramid Bay, självklart! Jag hade dock hoppats på att se delfiner, men det gick bra med höga vågor och klart vatten också :)

 


Picknickbio, vita saker och kängru!

Igår kväll hade pojkarnas skola ordnat en biokväll för att samla in pengar. Bion hölls utomhus, via en bil med skärmen ovanpå. Det blev riktigt kallt, men var väldigt mysigt med alla filtar vi tagit med! Killarna hade även sina sovsäckar, eftersom vi skulle vara där efter deras bedtime. Det kändes som en stor picknick med alla samlade tillsammans :)

Kael och Rusty går båda i en katolsk skola, inte för att föräldrarna är religiösa, utan för att dom ska lära sig hur man uppför sig osv. En gång per termin (ca 10 veckor) ska dom gå till kyrkan, jag bestämde mig för att det kunde vara intressant och gick därför upp vid 7 imorse. Vi åkte strax efter kl 8. Killarna tyckte självklart att det va dötrist och försökte tramsa runt..

Efter kyrkan åkte vi till Sarah’s bror som har en liten kille på 2 veckor och en tjej, Emma, som fyller 2 år på tisdag. Vi firade Emma idag och jag fick träffa större delen av Sarah’s släkt . Alla är jättetrevliga och mkt mer sociala än vad man är i Sverige!

Påväg hem från kyrkan berättade Sarah att vi skulle till ett vinery (restaurang/fik) och fika en stund. Flera av Sarah’s vänner kom också dit med deras barn som är i Kaels och Rustys ålder :). Stället låg väldigt avsides (även för att vara Australien) men var väldigt mysigt och barnen hade en stor gräsmatta att leka på. I träden hägde stora, fula vita saker som Sarah först trodde var plastpåsar för att hålla fåglar borta. Det visade sig att det egentligen var virkade, runda bollar som hade blivit brända/värmda för att få olika former och skulle likna thrombolites, som tydligen finns i en sjö precis bredvid och växer ca 2 mm per år. Sarah berättade även att ägarna av fiket är väldigt sura och tråkiga, hela tiden. Vi kom fram till att det kommer bli en turist attraktion, folk kommer åka dit för att träffa dom sura ägarna!

När vi kommit hem, kl 17, gick jag in på mitt rum och skulle lägga in lite bilder på datorn. Efter en stund kommer Kael springande i huset och skriker på mig, flåsande kommer han in i mitt rum och säger att jag MÅSTE följa med.. Det var en kängru på den tomma tomten bredvid huset! Vi sprang dit bort, jag hann inte ens ta på mig skor! Kängrun var kvar och jag hann ta några kort, innan Rusty började kasta pinnar på den.. boys will always be boys..
 
 

Chilling & building

Rusty fick en myrfarm i julklapp och vi tänkte att eftersom Kael är hos sin mormor idag, då kan vi passa på att bygga ihop den. Det tog dock sjukt lång tid! Alla klisterlappar som skulle fast och massa lera som skulle hittas och läggas i... Ja det tog lång tid i vilket fall. Utanför huset finns det massor av myror, men det var ingen som ville bo i vår farm! Vi fick lura ned dom i en burk med äpplebitar.. Rusty är som alla andra pojkar, han tappade intresset efter cirkus fem minuter, dvs innan klisterlapparna... Men efter många om och men och sega myror så är vi nu stolta ägare av tre myror!
 
Det är en chill dag, Kael är iväg, Lucy packar och Sarah har vart iväg och handlat. Jag bestämde mig för att det är absolut mysigare att sitta ute på alfrescon med datorn än inomhus... Igår åt vi lunch ute på Brighton tillsammans med Sarahs väninnor och deras au pairer och några som Lucy känner. Träffade en italiensk tjej som kan få min italienska att blomstra igen! Inte för att den gjorde det, men man kan ju hoppas.. Jag fick även köpt ett nytt simkort och ett par skor!
 
Nytt, preliminärt mobilnr: 0497558823
 

Flight, tull och 40 grader!

Resan hit gick riktigt bra, smidigt med mellanlandningarna. Tog ca 20 min att gå från ena sidan av Kastrup till den andra och i min stress att hitta rätt gate gick jag in på herrtoaletten.. Singapore Airlines åkte jag med mellan Köpenhamn och Singapore, ett riktigt lyxigt bolag! Egen tvskärm och 2 måltider :) När vi åkt ungefär halva sträckan råkade vi ut för kraftig turbulens, piloten försökte lugna oss och en kvinna grät, ganska läskigt faktiskt! Men utöver det gick resan smärtfritt. Jag som varit såå nervös inför tullen i Australien, så onödigt! Kom till karantänområdet (tänkte OMG vad nu..) men en hund sniffade på mina väskor och sen va det lugnt. Sarah satt i hallen utanför och väntade. Värmen när jag kom hit verkligen slog emot mig, nästan 40 grader! Det va skönt att kunna hoppa i poolen när jag kommit fram, även om den inte kylde så mycket..Pojkarna fick med mig ner till havet (1 minuts promenad) och vi tog ett härligt dopp i (höga för Sverige, väldigt små för Australien) vågorna. Senare på kvällen satt vi ute på verandan och lyssnade på åskan och kollade alla blixtnedslag, riktigt mysigt när det är varmt och man inte behöver bli blöt!
 

Sista minuten-shopping

Visst måste man bara älska alla de grejer man gör i allra sista minuten?! Okej jag har en dag kvar, men då kommer jag va så nervös att inget kommer bli gjort! Jag lyckades i alla fall lura med både mamma och min kära bror till gekås för att köpa lite småsaker och lyckades (såklart) hitta en massa onödiga men roliga saker :) Ett laptopskydd behövdes och antagligen after sun eftersom jag har en tendens att bli kräftröd redan första dagen på semestern.. Nu ska jag ju till Australien och min hud bör hålla några år till, därför spf 50 och after sun!

Jag fick även köpt ett laptopskin som jag kollat på lääänge! Jag har ju dock inte haft någon laptop förut, därav inget skin. Och såna sporthörlurar har jag också varit ute efter länge men aldrig riktigt fått tummen ur och köpt något par.
Heja mig, nu taggar vi!
 

Fullproppat!!

Nu är det 2 hela dagar och 3 nätter kvar till dagen D! Ska jag verkligen vara borta i ett år!?! OH MY GOD! Väskan och handbagaget är näst intill färdigpackat och allt runt omkring resan är fixat och jag kommer INTE kunna sova nåt innan jag åker...! Jag och mamma letade upp en PDFfil över deklareringspapperen som man ska fylla i när man kommer till Australien. Det börjar i alla fall kännas bättre, hoppas jag inte kommer med i tvserien bara!Jag har dessutom börjat packa ned lite saker från mitt rum så det inte står och dammar.. Söta Gustav börjar verka lite deppig.. Han vill nog inte att jag ska lämna honom (det vill inte jag heller!) Han är mysigare än vanligt och lämnar inte min säng :)
 

En vecka kvar!

Imorse var det endast EN vecka kvar!! Och jag tror att jag har börjat inse det nu.. Jag sov länge, packade lite fler grejer och kom mig iväg på Core.Det är även Fettisdagen och jag kände mig välförtjänt av en liten godbit.
 

Småglimtar

Så.. packningen gick faktiskt bra, till och med snabbt! Fixade en ny packlista, packade mer än hälften av alla grejer och fick tvättat dom sista kläderna. Australien känns långt bort och overkligt, dock har jag börjat få småglimtar av hur jag kommer känna när jag inser att det händer på riktigt..

Multitasking

Dear diary.. eller nåt. Jag är supertrött och borde verkligen lägga mig så att jag orkar upp och städa imorn, men jag vill inte.. det känns spännande att börja packa och förbereda för resan, den närmar sig med stormsteg! Men samtidigt är det tråkigt och jobbigt att packa..
Just nu sitter jag I alla fall vid båda mina datorer och multitaskar. Jag har äntligen börjat lära mig Windows 8, puh! Gulliga Gustav har bytt ut sin vanliga sovplats vid min fotända och ligger nu och snarkar vid min kudde, vilket innebär att jag måste väcka stackaren sen..
Får väl lägga mig nu så jag orkar upp imorn.. Tänk på att med hög och grym musik blir allt roligare!
 
 

Australien

Efter några tidigare resor till Italien, Amsterdam, England, Cypern och Spanien blir min första stora resa till Australien! Jag är så taggad och det är bara drygt 2 veckor kvar! Bara en aning nervöst också... Jag har i alla fall bestämt mig för att denna bloggen först och främst ska handla om mitt äventyr i Australien :)