English text, Swedish Midsummer and vodka

I’ve decided that I’m going to try to write my blog in English for a while, so that all of my new friends can read it too. Last Wednesday I celebrated 4 months in Australia. It’s crazy how the time flies by. It feels like I just came here and at the same time like I’ve been here all my life. Anyway, I took the train up to Perth to meet up with Sara. We walked around for a bit, did some shopping and then we decided to go to IKEA. We had some lunch and I finally got to buy my beloved Kalle’s kaviar! Oh how I’ve missed thee.
 
Last week it was Swedish Midsummer and we had been planning on celebrating it at Sara’s house on the Saturday. Gary had been home from work the whole and on Friday I manage to get some hours off and headed to Sara one day early. We had lots of fun and goofed around, dancing like 1D haha! Oh and we got some fan pics with the whole band!
 
 
The morning after, we went straight to IKEA to get some brekkie/lunch and met up with Johanna. Johanna and I were excited to get some Sill, which we of course forgot to eat.. We did make some taco chips dinner with yummy cheese and mince though. And in true Swedish spirit, we shared a bottle of Absolut Vodka. The rest of the night was great! We went to Brass Monkey, where the security guard is a total hottie! There was also some Indian bloke who sat down by our table.. “Stop! You’ve got nice eyes!” Yep, that was for me. The whole night offered a lot of different and weird blokes. All those funny things I can never tell my grandkids! Thank you guys for a great weekend!
 
 
Yesterday, Tuesday, I met up with Chiara in Mandurah. We both needed to do some shopping and afterwards we went to Mumma’s and had an ice cream. We were going to plan for my birthday this weekend but we didn’t get too much sorted.. Now it’s planned though, finally! Now I can just look forward to it instead, yaay :D
 
Oh and today I've spent several hours editing my blog and my blog has been shown 122 times today, guessing that's me haha.

Mitt himla liv!

Denna veckan har gått snabbt som attan! Jag har jobbat varje dag, vare sig det är på Happicinos elr haft pojkarna. Jag cyklar till jobbet, så härligt! Och dagarna bara flyger förbi..

Igår åkte jag till Stirling där Sara hämtade upp mig vid stationen. Vi tog med lilla Patrick och hämtade storebror Andrew på skolan. Efter det åkte vi till IKEA och fika, haha. Patrick är ju bara SÅ SÖT! Plutten <3
Senare på kvällen skulle vi ut så vi fick börja fixa i ordning oss och dricka vin, förfesteN asså.. Medan vi väntade på tåget in till Perth så poppade vi vinflaskan på toan (jag poppade, sjukt stolt att jag lyckades!!) och drack sedan upp den på perrongen haha. Kan ju säga att vi fick en del blicker, men det fixade Sara genom att vira den tunna plastpåsen runt flaskan så man inte såg den! Dock såg man konturerna väldigt bra och sen börja hon dricka ur flaskan, diskret..
Väl inne i Perth drog vi till en bar där vi träffade Jenny och hennes kompisar, jättetrevliga! Vi satt och snacka i ett par timmar och bara chilla.

 
Jag sov hos Sara til idag och till frukost (lunch) så åt vi kokt ägg och kaviar! Gissa om jag har saknat kaviar!! Nästa helg ska jag köpa det på IKEA (glömde det igår..) På eftermiddan träffade mötte jag upp 27åriga Kirk som jag träffat kvällen innan. Vi åkte till hans ställe i Perth och pratade om allt möjligt.  När han skjutsat mig till stationen insåg jag att det var en timme kvar innan tåget skulle gå så vi åkte och käka hamburgare under tiden. Pratade lite för länge och det sluta med att jag fick ta ett ännu senare tåg. Av någon anledning är mat ett väldigt bra samtalsämne och jag lyckades få Kirk tillräckligt intresserad av kaviar så att han ville prova det, haha! När jag väl kommit till Mandurah fick jag ta sista bussen hem och gå 3 km, men har haft en sjukt trevlig dag så det var det värt! Jag har haft en sjukt trevlig helg också (även om den inte är slut än) och imorn blir det nog att ta det lugnt.. städa lite kanske, yaay..

Long time, no see..

Först och främst vill jag gratulera världens bästa bror som har tagit studenten! Jag är så sjukt stolt och väldigt besviken för att jag inte kunde vara där.. Det känns så konstigt att det redan är 2 år sedan jag tog min student, att tiden kan gå så fort! Dessutom har jag varit i Australien i nästan 4 månader, känns som att jag nyss kom hit men samtidigt som jag alltid varit här, haha.

Fredag 31 maj
På fredag morgonen åkte jag och Chiara in till Perth där hon fixade sina naglar. Sen kolla vi i olika affärer och medan hon leta efter sin nya mössa så goofade jag runt och provade alla möjliga, roliga mössor jag kunde hitta :D
GIRLS NIGHT! Sara och jag hade sleepover hos mig med Hungry Jacks, vin, musik och stress (kortspelet), awesome med andra ord! På kvällen hämtade jag upp Sara vid stationen och i bilen påväg hem garvade jag så hårt att det va svårt att köra. Vi har kommit fram till att vi är soulmates, kan bli lite problem med killar dock..

 
 
 

Lördag 1 juni
Oh my, är det redan juni?! Vart tog maj vägen och första halvan av 2013? Dagen spenderades i vilket fall med en spontantripp till King’s park. Jag har ju aldrig sett staden där uppifrån när det är mörkt förut, så vackert! Vi tog med oss en liten picnic, cola och chips haha, och satte oss på en av de soliga fläckarna som fortfarande fanns. Solen går ner snabbt dock och det var kallt redan innan det blev mörkt.. Vi letade oss upp till en liten stenmur där man kan sitta och där var det fortfarande lite soligt. Efter en stund av mitt favorit samtalsämne kom en kille bort till oss började prata via muren. Ni kan ju bara ana vad vi tänkt, koko... Men han pratade med sin polare via muren, kan det vara så..? När dom hade gått iväg sprang jag i vilket fall till andra sidan och det visade sig att man faktiskt kan prata med varran via muren, helt sjukt! Så viska inte några hemligheter där ;)
Senare på kvällen åkte jag tillbaka till Mandurah där jag träffa Chiara och 2 killkompisar, holymoly vad kallt det var!

Måndag 3 juni
Detta var en public holiday, foundation day om jag inte minns fel. Jag och en tysk au pair, Maryke åkte till Perth och shoppade i Harbour Town. Jag lyckades även hitta till London court, som jag har letat! Dessutom hittade vi ett par roliga kängrustatyer vid en liten park mitt i stan. Vi såg även en stor stolpe(?) med massa olika stentyper från olika delar av WA. När vi hade ätit och shoppat färdigt letade vi upp en annan liten park precis bredvid shoppingbyggnaderna, där vi la oss på gräset en stund. Hur mysigt som helst!

Resten av veckan har varit lugn. Jag har jobbat på Happicinos, haft pojkarna några dar och inte njutit av höstvädret.. Blir så deppig av alla svenska kompisar som lägger upp sommarbilder och köper nya bikinis, när det är så ”kallt” här och jag går runt i tjocktröja och raggsockar.. usch och fy!