Semester med semester!

Igår var jag och en norsk au pair på Penguin Island. En vääldigt liten ö med gångavstånd från fastlandet. Ja gångavstånd, om tidvattnet är i rätt läge så kan man gå på en liten sanddyn som sträcker sig till ön :) Jag hade velat prova det! Påminner mig lite om en av Landet för länge sedan filmerna, där dom gick över en lång klippgång (?) till en ö. Hihi känner mig som ett barn igen när jag tänker på det :D I vilket fall så gick vi runt hela ön på 1 timme, och vi hann ändå ta kort på allt möjligt och undersöka alla grottor och rev.
 
Och för er som trodde att jag glömt er, nej det har jag inte. Jag har bara inte haft något livsförändrande att skriva om.. Vi har packat i flera dagar, inhandlat lite grejer och packat lite mer. JO! Min gamla cykel hade dåliga bromsar, så Sarah och Gary köpt en helt ny åt mig (say whaaat)! En asgrym och jättehärlig cykel. Men.. det är punka elr nåt på den, så jag kan inte använda den förrän vi har tagit den till affären och fixat den, suck!
 
Idag har jag och Sarah städat hela dagen, jag har även fått packat alla dom sista grejerna. Imorn ska vi ju upp tidigt, cirkus 4am, för att åka på semester till Exmouth. Vi kommer stanna första natten i Carnarvon, det tar ungefär 10h utan stopp att åka dit! På lördag ska vi åka dom sista 2-3h till Exmouth. Det kommer bli awesome! Jag ska dyka med valhajar!! Vi kommer ta med oss båten så att vi kan snorkla och göra massa roliga grejer :D
 
Jag ska även ge er en heads up! Efersom jag kommer vara på semester och inte vet när var hur jag kommer ha internet, så kan det dröja innan nästa uppdatering kommer (jaja dom dröjer alltid, men nu har jag varnat er!)
 
 
 
Tidigare denna veckan
 
Rusty och Kael
 
Rusty, Kael och kängru

Laid back aussie lifestyle

Har varit ute och letat krabbor idag, första gången för mig. Vi var på Estuary sidan och där finns bara massa sjögräs och stenfiskar (?) med vassa horn som man kan trampa på.. Vi hade gamla gympadojjor på oss (dock går inte snabbare att gå i vattnet för att man har joggingskor på). Trots min skräck för sjögräs, läskiga fiskar och vattenodjur så överraskade jag mig själv genom att slänga mig i vattnet och fånga första bästa krabban! Den var dock inte stor nog, men fortfarande! Det var svårare än vad jag trodde det skulle vara och krabborna är sjuk snabba! Roligt hade vi i alla fall, alla skrek och slängde sig efter krabborna. Jag fick till och med hålla en, även fast jag var lite rädd att den skulle nypa mig.. en av krabborna förra veckan hade tydligen gjort ett fett jack i Rusty's finger!!
 
Vi tog med krabborna till stranden efteråt och skulle koka dom. Gary frågade om det kunde vara deras "laid back" rykte? Chilla på stranden, äta krabba, bada i havet och sen bara sola och må gott, yes! Dock gick det inte så bra med krabborna, när det är två män som ska fixa i ordning allt och packa grejer man behöver, då kan man inte vänta sig annat än att saker glöms. Vi hade det härligt i vilket fall och fick lite grillad korv med feta korvbröd...
 
 
 

IKEA

Idag har jag varit på... wait for it..... IKEA! Vem kunde gissa det? Var det titeln eller mitt svenska ursprung?Jag började i alla fall min resa mot Stirling med bokserien jag för tillfället är addicted to. I Esplanade fick jag byta från tåg till en ersättningsbuss (tog sjukt lång tid att hitta rätt och krävde hjälp av en man som nu vet allt om kollektivtrafiken i WA). Bussen gick till Leederville där jag fick hoppa på tåget för att åka 2 hållplatser..... Sara och en tysk au pair, Jenny, hämtade mig i Stirling där jag fick squeeza min lilla rump med 2 barnstolar. Vi åkte till Scarborough och det var otroligt härligt i vattnet, dessutom fick jag solat med solkräm, känner mig duktig!Vi kom i alla fall fram till att vi ville åka till IKEA, vilket är första gången för mig sen jag kom till the land down under. Jag lärde en av kvinnorna i kassan hur man säger hej då [hay doe].